Ads 468x60px

Labels

vineri, 10 ianuarie 2014

Generalitati

Pentru a face cunicultura trebuie in primul rand sa existe pasiune. Ca elemente fizice specifice ale iepurelui se gasesc, in primul rand, urechile lungi si culcate pe spate dar care sunt ridicate la cel mai mic zgomot. Capul iepurelui este ovoidal, ochi sunt mari si de diferite culori in functie de rasa. Una din particularitati ca si specie o reprezinta buza superioara care este despicata pe linia mediana.Daca aveti iepuri sau ati vazut poze cu iepuri , stiti deja : Ca aspect general, facand abstractie de multitudinea de rase, iepurele este inzestrat cu urechi lungi, ascutite la varf si late la baza si culcate pe spate, fiind ridicate la orice zgomot perceput. Corpul este lung cu spatele lat. Membrele posterioare sunt mult mai dezvoltate decat membrele din fata.
O caracteristica specifica rozatoarelor este faptul ca se pot prinde cu ajutorul ghiarelor insa iepurele nu poate face acest lucru. Blana are diferite caracteristici in functie de sezon. Iarna aceasta este deasa in timp ce vara, blana devine mai rara. Culoarea blanii difera in functie de rasa.

Ca rasa ii putem clasifica dupa doua criterii:

1) In functie de greutate, unde pot fi: rase pitice, rase mijlocii si rase mari.
2) In functie de blana, unde pot fi: cu parul lung si cu parul scurt

Fiind o specie domesticita relativ recent, iepurii sunt foarte speriosi si reactioneaza violent la factori externi cum ar fi zgomote necunoscute si puternice, prezenta altor animale sau in urma diferitelor schimbari de mediu. In urma acestor factori perturbatori femelele isi pot devora puii. Nu trebuie sa va speriati pentru ca in general sunt animale care se ataseaza de persoanele care le ingrijesc.
Daca este sanatos si acomodat cu mediul iepurele este jucaus, sperios cu blana fina si curata. Mare atentie pentru ca le place sa roada orice, in principal pentru tocirea incisivilor care cresc continu. Ca durata de viata acestia pot ajunge, in medie, undeva la 10 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Postări populare

Ce rase de iepuri preferi?